Psihoterapia integrativa a adolescentilor releva faptul ca, adolescentii, prin comportamentul lor, se situeaza deseori pe primul loc in cadrul problemelor cu care se confrunta o familie. Parintii realizeaza cum, din copilul de ieri nu a ramas decat o amintire, iar cel din prezent aproape ca este un strain care doar a imprumutat infatisarea propriului copil.

Majoritatea parintilor raporteaza modificari de conduita si transformari emotionale si cognitive dramatice, reclamand : izolari – “se inchide cu orele in camera”; somatizari – “se plange mereu ca o doare ceva’’; modificari de conduita extreme – “de la un timp este agresiv, uneori violent de-a dreptul”; “ nu mai mananca, slabeste pe zi ce trece”, “se inchide in baie si vomita mereu”; “nu mai vorbeste cu noi”; “s-a indragostit – nu mai poti sa-i zici nimic despre…X, ca incepe scandalul”

Adevarul este ca adolescenta este caracterizata de profunde transformari biologice si psihologice. Neintelese sau neexplicate, acestea se pot transforma lesne intr-un combustibil ce va alimenta orice moment de impas din drumul adolescentului, transformand un obstacol minor intr-un moment de criza.

Probleme specifice intalnite in psihoterapia integrativa a adolescentilor

Ganduri negative si sentimente negative legate de sine
Conflicte in cadrul familiei, dificultati in relationarea cu parintii
Tulburari de alimentatie – bulimie, anorexie
Tulburari ale somnului

Anxietate
Stres
Probleme de adaptare
Dificultati in plan scolar

In aceasta perioada caracterizata de mari schimbari interioare, cand adolescentii se confrunta cu o varietate de probleme, psihoterapia integrativa ii poate ajuta sa obtina si sa pastreze echilibrul psiho-emotional necesar parcurgerii acestei etape, sa acceseze resursele interioare, sa isi imbunatateasca tehnicile de relationare si comunicare pentru obtinerea unei adaptari optime la mediul socio-familial. In cabinetul de psihologie din Bucuresti, in cadrul sedintelor de psihoterapie integrativa sustinute, vei invata cum poti face fata momentelor dificile pe care le traversezi.

Psihoterapia integrativa a adolescentilorhttps://www.cabinetpsihoterapieintegrativa.ro/wp-content/uploads/2017/09/ev6.jpghttps://www.cabinetpsihoterapieintegrativa.ro/wp-content/uploads/2017/09/ev6-150x150.jpg Alexandru Oros articole psihoterapie integrativaPsihoterapie integrativa copii
Psihoterapia integrativa a adolescentilor releva faptul ca, adolescentii, prin comportamentul lor, se situeaza deseori pe primul loc in cadrul problemelor cu care se confrunta o familie. Parintii realizeaza cum, din copilul de ieri nu a ramas decat o amintire, iar cel din prezent aproape ca este un strain care...
<a href="https://www.cabinetpsihoterapieintegrativa.ro/metode-si-concepte-in-psihoterapia-integrativa/">Psihoterapia integrativa </a>a adolescentilor releva faptul ca, adolescentii, prin comportamentul lor, se situeaza deseori pe primul loc in cadrul problemelor cu care se confrunta o familie. Parintii realizeaza cum, din copilul de ieri nu a ramas decat o amintire, iar cel din prezent aproape ca este un strain care doar a imprumutat infatisarea propriului copil. Majoritatea parintilor raporteaza modificari de conduita si transformari emotionale si cognitive dramatice, reclamand : izolari – “se inchide cu orele in camera”; somatizari – “se plange mereu ca o doare ceva’’; modificari de conduita extreme – “de la un timp este agresiv, uneori violent de-a dreptul”; “ nu mai mananca, slabeste pe zi ce trece”, “se inchide in baie si vomita mereu”; “nu mai vorbeste cu noi”; “s-a indragostit – nu mai poti sa-i zici nimic despre…X, ca incepe scandalul” Adevarul este ca adolescenta este caracterizata de profunde transformari biologice si psihologice. Neintelese sau neexplicate, acestea se pot transforma lesne intr-un combustibil ce va alimenta orice moment de impas din drumul adolescentului, transformand un obstacol minor intr-un moment de criza. <h3>Probleme specifice intalnite in psihoterapia integrativa a adolescentilor</h3> Ganduri negative si sentimente negative legate de sine Conflicte in cadrul familiei, dificultati in relationarea cu parintii Tulburari de alimentatie – bulimie, anorexie Tulburari ale somnului Anxietate Stres Probleme de adaptare Dificultati in plan scolar In aceasta perioada caracterizata de mari schimbari interioare, cand adolescentii se confrunta cu o varietate de probleme, psihoterapia integrativa ii poate ajuta sa obtina si sa pastreze echilibrul psiho-emotional necesar parcurgerii acestei etape, sa acceseze resursele interioare, sa isi imbunatateasca tehnicile de relationare si comunicare pentru obtinerea unei adaptari optime la mediul socio-familial. In cabinetul de psihologie din Bucuresti, in cadrul sedintelor de psihoterapie integrativa sustinute, vei invata cum poti face fata momentelor dificile pe care le traversezi.