Cartea a fost conceputa pentru studentii scolilor de specializare, pentru a le permite sa invete terapia Gestalt “cuvant cu cuvant” si a fost scrisa pentru toti cei care vor sa intre in inima lumii fascinante a Gestaltului, inclusiv psihoterapeutii cu experienta, carora le poate oferi o noua intelegere a ceea ce deja practica sau idei diferite care pot largi weltanschaung-ul practicii lor clinice.

Psihoterapia Gestalt vede relatia terapeutica la nivelul unei revelatii a unei co-creatii intre pacient si terapeut. In aceasta carte, prin intermediul studiilor de caz, autoarea isi conduce cititorul pe un drum al intelegerii abordarii Gestalt focalizat pe dorinta de contact care anima relatia, pe procesul care il releva “muzica”. Terapeutul ramane in aici si acum, dar sustine relatia now for next, energia de contact care, in orice suferinta, se dezvolta spontan.

Aceasta carte nu raspunde la intrebari de genul “ce este terapia Gestalt?”, de care m-am ocupat pe larg in anii trecuti, ci incearca sa patrunda in tesatura practicii clinice din Gestaltul contemporan pentru a intelege cum a evoluat acesta si pentru a regasi imbinarea necesara intre clinic si social care determina radacinile epistemiologice ale acestei abordari.

Pe parcursul celor zece capitole autoarea face dovada maturitatii profesionale si umane dezvoltate in 30 de ani de munca necontenita in si pentru psihoterapia Gestalt, in Italia si in alte tari. Ea ne expune o reflectie asupra multiplelor fatete ale abordari Gestalt contemporane: contributia psihoterapiei in cadrul societatii,  noile forme de agresivitate, conceptul de camp fenomenologic, reflectii despre dragoste in psihoterapie, trecerea de la o optica diadica la una triadica ce se doreste a fi o depasire a epistemologiei oedipiene, sustinerea lui now for next in cuplu, in familie si in grupuri.

Dar avantajele acestei carti nu se limiteaza la a demonstra interconexiunile dintre scoli sau la actualiza psihoterapia Gestalt in societatea contemporana, ci aprofundeaza tehnica in diferite contexte clinice. Pentru mine aceasta carte are si un alt mare avantaj; ea implica lectorul intr-o aventura nu doar intelectuala, ci si emotionala. Si aceasta este o caracteristica centrala a terapiei Gestalt care m-a fascinat intotdeauna (Paolo Mignone)

Abordarea Gestalt – Now for next in psihoterapiehttps://www.cabinetpsihoterapieintegrativa.ro/wp-content/uploads/2016/08/gestaltnow-for-next.jpghttps://www.cabinetpsihoterapieintegrativa.ro/wp-content/uploads/2016/08/gestaltnow-for-next-150x150.jpg Alexandru Oros Carti psihoterapie
Cartea a fost conceputa pentru studentii scolilor de specializare, pentru a le permite sa invete terapia Gestalt 'cuvant cu cuvant' si a fost scrisa pentru toti cei care vor sa intre in inima lumii fascinante a Gestaltului, inclusiv psihoterapeutii cu experienta, carora le poate oferi o noua intelegere a...
Cartea a fost conceputa pentru studentii scolilor de specializare, pentru a le permite sa invete terapia Gestalt "cuvant cu cuvant" si a fost scrisa pentru toti cei care vor sa intre in inima lumii fascinante a Gestaltului, inclusiv psihoterapeutii cu experienta, carora le poate oferi o noua intelegere a ceea ce deja practica sau idei diferite care pot largi weltanschaung-ul practicii lor clinice. Psihoterapia Gestalt vede relatia terapeutica la nivelul unei revelatii a unei co-creatii intre pacient si terapeut. In aceasta carte, prin intermediul studiilor de caz, autoarea isi conduce cititorul pe un drum al intelegerii abordarii Gestalt focalizat pe dorinta de contact care anima relatia, pe procesul care il releva "muzica". Terapeutul ramane in aici si acum, dar sustine relatia now for next, energia de contact care, in orice suferinta, se dezvolta spontan. Aceasta carte nu raspunde la intrebari de genul "ce este terapia Gestalt?", de care m-am ocupat pe larg in anii trecuti, ci incearca sa patrunda in tesatura practicii clinice din Gestaltul contemporan pentru a intelege cum a evoluat acesta si pentru a regasi imbinarea necesara intre clinic si social care determina radacinile epistemiologice ale acestei abordari. Pe parcursul celor zece capitole autoarea face dovada maturitatii profesionale si umane dezvoltate in 30 de ani de munca necontenita in si pentru psihoterapia Gestalt, in Italia si in alte tari. Ea ne expune o reflectie asupra multiplelor fatete ale abordari Gestalt contemporane: contributia psihoterapiei in cadrul societatii,  noile forme de agresivitate, conceptul de camp fenomenologic, reflectii despre dragoste in psihoterapie, trecerea de la o optica diadica la una triadica ce se doreste a fi o depasire a epistemologiei oedipiene, sustinerea lui now for next in cuplu, in familie si in grupuri. Dar avantajele acestei carti nu se limiteaza la a demonstra interconexiunile dintre scoli sau la actualiza psihoterapia Gestalt in societatea contemporana, ci aprofundeaza tehnica in diferite contexte clinice. Pentru mine aceasta carte are si un alt mare avantaj; ea implica lectorul intr-o aventura nu doar intelectuala, ci si emotionala. Si aceasta este o caracteristica centrala a terapiei Gestalt care m-a fascinat intotdeauna (Paolo Mignone)