In timpul unui workshop de psihoterapie integrativa, dr. Andre Moreau, invitatul special al evenimentului, ne-a surprins pe toti cei prezenti prin vivacitatea sa, prin pofta de viata pe care o revarsa pur si simplu generos in jurul lui si, mai ales, prin supletea gandirii, felul in care croseta macrameuri din cognitiile si emotiile participantilor fiind de-a dreptul spectaculos. A fost unul dintre acele momente in care cei mai tineri pot avea revelatii de genul “Cine nu are batrani… sa-si cumpere”, diferenta de varsta fiind semnificativa inclusiv in cazul meu.

Nu voi insera tehnicile predate, ci doar un moment de final. Inainte de a trage cortina, Andre Moreau ne-a invitat sa ascultam un cantec. “Souffle dans le vent”, adica “Blowin’ in the wind” in varianta franceza. Cine a ascultat cantecul in varianata romaneasca, interpretata magistral de Pitis, stie ca e vorba despre “Vanare de vant”. Un cantec profund, clocotind de intrebari la care raspunsul se dovedeste a fi, prieteni, vanare de vant.

De ce ar vrea cineva sa vaneze vantul!? Oare exista cineva care sa nu stie ca vanarea vantului este ceva aproape inutil? Ceva aproape imposibil? Ceva ce nu se poate cuantifica,gen:eu am prins mai mult vant decat tine?

Ei bine, exista! Copiii! Ei nu sunt incorsetati de prejudecati, de legi, de cenzura, de nevisare.Ei traiesc momentul atat de autentic incat, daca vrei, pot sa-ti aduca in pumnisori o bucatica de vant de seara proaspat vanat…
A trecut ceva timp de atunci dar, de cate ori vad copiii alergand aparent in nestire, ma duce gandul la monsieur Moreau.
Psih.Alex Oros

 

Cabinet psihoterapie integrativa Bucuresti

Cu gandul la monsieur Moreauhttps://www.cabinetpsihoterapieintegrativa.ro/wp-content/uploads/2016/04/Andre_Moreau-1001x1024.jpghttps://www.cabinetpsihoterapieintegrativa.ro/wp-content/uploads/2016/04/Andre_Moreau-150x150.jpg Alexandru Oros articole psihoterapie integrativaPsihoterapie integrativa