Psihoterapie pentru adulti in Bucuresti

Ce motive ne aduc la Cabinet psihoterapie integrativa Bucuresti?

Psihoterapie adulti Bucuresti. Se poate intampla ca in viata noastra sa apara momente… mai putin placute. Momente incarcate de tristete, anxietate, nemultumire…. Momente in care ne simtim blocati sau cu nervii intinsi la maxim… Simtim cum ceva se intampla, cum incepem sa pierdem acel sentiment de incredere in noi… Siguranta de zi cu zi parca se subrezeste cu fiecare oftat al nostru. … Suntem din ce in ce mai irascibili, deprimati, ajungand sa fim ingrijorati si sa ne punem intrebari asupra sanatatii noastre.

Daca traversam o perioada asemanatoare, iar spijinul familiei sau al prietenilor ne-a lipsit ori nu ne-a fost de folos, cel mai bine ar fi sa ne adresam Cabinetului de psihoterapie pentru adulti Bucuresti. Un psiholog ne poate acorda intotdeauna un ajutor calificat, intr-o maniera profesionista si intr-un mod discret. In cadrul sedintelor de psihoterapie pentru adulti puteti invata cum puteti face fata momentelor dificile pe care le traversati, cum sa infruntati stresul si sa gestionati situatiile conflictuale.

In cadrul psihoterapiei pentru adulti, persoana care solicita serviciile unui psiholog nu este privita ca un pacient, precum in medicina clasica.  Raporturile dintre solicitant si psihoterapeut sunt de egalitate si colaborare, spre deosebire de relatia medic-pacient unde pozitia medicului este preponderant dominanta si autoritara.

Astfel, relatia psihoterapeutica vizeaza statutul de om al solicitantului in integralitatea lui. Raporturile dintre acesta si psihoterapeut urmaresc optimizarea si consolidarea specifica pe multiple nivele: afectiv, cognitiv, comportamental, corporal si chiar spiritual.

Relatia terapeutica in psihoterapia pentru adulti Bucuresti

Securitatea si confidentialitatea sunt reperele profesionalismului sub care se desfasoara fiecare sedinta de psihoterapie pentru adulti.

Intalnirea cu psihoterapeutul se constituie intr-un moment benefic de regasire interioara, departe de scena cotidianului, intr-un cadru adecvat, intr-o maniera care sa-ti faciliteze redescoperirea propriei valori.

Pe parcursul sedintelor de psihoterapie pentru adulti  Bucuresti ambii parteneri vor juca un rol activ in procesul de optimizare, implicarea in relatia terapeutica devenind mai mult decat o simpla relationare – un veritabil barometru al propriei existente.

Astfel, vei putea relationa cu psihoterapeutul asa cum vrei tu, poti sa razi sau sa plangi, poti sa te exprimi in voie, fara teama de a fi judecat sau etichetat, poti formula opinii fara riscul de a fi criticat sau luat peste picior.

Interventii in psihoterapia pentru adulti Bucuresti

Psihoterapia integrativa pentru adulti apeleaza la tehnici specifice, neinvazive, adaptabile oricarui tip de personalitate, avand rezultate deosebit de bune in:

 • Depresie
 • Anxietate
 • Atac de panica
 • Insomnii
 • Fobii
 • Stres
 • Traume
 • Abuz de substante
 • Tulburari de alimentatie
 • Dificultati de comunicare, relationare, adaptare
 • Interventii specifice pentru modificarea factorilor psihologici implicati în afectiuni psihosomatice:
 • Afectiuni ale aparatului respirator: – astm bronsic
 • Afectiuni ale aparatului digestiv
 • Boli cardiovasculare

Cum ne poate ajuta psihoterapia pentru adulti Bucuresti?

Pornind de la realitatea faptului ca fiecare individ este unic, psihoterapia integrativa ne ajuta:

 • sa identificam noi solutii, adecvate personalitatii noastre
 • sa redimensionam problema reclamata abordand-o dintr-o perspectiva noua
 • sa descoperim si sa accesam propriile resurse interne
 • sa gestionam situatiile conflictuale

De cate ori va trebui sa vin la Cabinet psihoterapie adulti Bucuresti ?

Frecventa intalnirilor  se va stabili de comun acord, de catre client si psiholog, la inceputul terapiei, timpul rezervat fiecarei sedinte fiind de 60 de minute.

Psihoterapie pentru adulti Bucuresti sau online ?

Clientilor care nu se pot deplasa din varii motive la psihoterapie pentru adulti in Bucuresti (se afla in alt oras, alta tara, nu au timp suficient etc.) li se asigura suportul prin intermediul mediului online.

Cand se observa efectele psihoterapiei?

La debutul terapiei se vor stabili obiectivele urmarite, acestea rezultand atat din discutiile preliminare, cat si din administrarea de chestionare si teste care vor evidentia particularitatile fiecarui caz in parte.

Efectele psihoterapiei pentru adulti vor fi observabile in functie de gravitatea problemei reclamate si de gradul de implicare al clientului in actul terapeutic.

Este necesar ca timpul afectat terapiei sa fie unul rezonabil; chiar daca se pot observa imbunatatiri relevante inca de la primele intalniri, se recomanda continuarea sedintelor pana la disparitia completa a simptomelor, insistandu-se pe dezvoltarea unor mecanisme de adaptare optime.