Psihoterapia integrativa a anxietatii pentru adulti

Psihoterapia integrativa a anxietatii te va transforma dintr-un individ temator si ingrijorat, care intampina probleme, intr-un om relaxat. Dar ca sa te readaptezi este necesar sa adopti strategii specifice, personalizate, inteligente si eficiente.

Psihoterapia integrativa a anxietatii presupune, pentru a intelege mai bine aceasta tulburare, o scurta descriere a conceptului de anxietate

Anxietatea era considerata de Sigmund Freud drept un fenomen fundamental si problema centrala a nevrozelor. O stare de disconfort emotional ce cuprinde componente fiziologice, comportamentale.

Anxietatea a fost definită de către unii autori ca fiind o „teamă fără obiect“, iar de altii ca o „trăire penibilă a unui pericol iminent şi nedefinit, ca o stare de aşteptare încordată”.

Apeland la psihoterapia anxietatii vei constientiza ca poti experimenta doua tipuri de anxietati:

*  Anxietatea normala apare ca un raspuns adaptativ la o situatie noua, la o schimbare sau o experienta noua, la stres.

Anxietatea este considerata ca fiind o experienta subiectiva comuna, cotidiana.

 Daca anxietatea normala este adaptativa, anxietatea patologica este caracterizata printr-o intensitate marita si o durata care nu se justifica. Persoana anxioasa nu se poate adapta, dezvoltand un comportament specific de evitare a situatiei anxiogene.

Anxietatea se caracterizează printr-o senzaţie difuză, neplăcută, vagă, de teamă sau nelinişte, însoţită de simptome vegetative: cefalee, transpiraţie, palpitaţii, tahicardie, disconfort gastric, etc.

Anxietatea afectează gândirea, percepţia şi învăţarea, putând produce distorsionarea percepţiilor, scăzând puterea de concentrare, memoria asociativă şi de evocare.

Un alt aspect important este efectul său asupra selectivităţii atenţiei. Astfel, o persoană anxioasă va selecta anumite lucruri sau evenimente din jur şi va exagera importanţa altora în încercarea de a-şi justifica anxietatea ca răspuns la o situaţie înfricoşătoare. Apeland la psihoterapia anxietatii vei invata cum sa faci fata situatiilor de acest gen.

Tulburarile anxioase

Intr-o clasificare a tulburarilor anxioase putem intalni urmatoarea selectie:

– Panica fara agorafobie

– Panica cu agorafobie

– Agorafobie fara istoric de panica

– Fobie specifica

– Fobia sociala

– Tulburare obsesiv-compulsiva

– Stres posttraumatic

– Stres acut

– Anxietate generalizata

– Tulburare anxioasa datorata unor conditii medicale generaleTulburare anxioasa indusde o substanta

– Tulburare anxioasa fara alte specificatii

Simptomatologie

Cei mai multi clienti care au apelat la psihoterapia anxietatii au povestit ca, in situatii percepute subiectiv ca anxiogene, au prezentat manifestari somatice precum:

– ameteli

– transpiratii

– diaree

– palpitatii

– neliniste psihomotorie

– hipertensiune

– sincope

– tahicardie

– parestezii la nivelul extremitatilor

– tremor

– dureri epigastrice

– simptome urinare

Psihoterapia integrativa a anxietatii pentru adulti in Bucuresti

Psihoterapia anxietatii pentru adulti, efectuata la cabinet, fie prin hipnoza, psihoterapie integrativa, psihoterapie de scurta durata, are efecte deosebite in tratamentul acestei tulburari.

Psihoterapia anxietatii actioneaza asupra cauzei, nu doar inlatura simptomele tulburarii de anxietate.

psihoterapie pentru anxietate este benefica beneficiarului, acesta constientizand procesul dezvoltarii patologie si invatand strategii de adaptare care sa-i permita desfasurarea unei vieti normale.

Psihoterapia integrativa a anxietatii – desfasurarea sedintelor

Psihoterapia integrativa a anxietatii se desfasoara in mod obisnuit la cabinet, dar se poate efectua si online.

Psihoterapeutul identifica simptomele si apreciaza severitatea acestora administrand teste, chestionare si/sau scale de evaluare profesionale, licentiate, dedicate acestei tulburari.

Totodata, in urma relatarilor clientului/beneficiarului, se obtin informatii relevante despre simptome si despre aparitia acestora in anumite imprejurari.

Sedintele pentru psihoterapia anxietatii vor avea o frecventa relativ ridicata, cu o verificare  a asimilarii si aplicarii strategiilor discutate.